نشست هماندیشی معاونین دانشگاه با مشاوران تحصیلی آموزش و پرورش
نشست هماندیشی معاونین دانشگاه قم با مشاوران تحصیلی آموزش و پرورش، صبح یکشنبه ۱۱ شهریورماه ۱۴۰۳ به همت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه قم، در تالار اندیشه دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه قم، جهت افزایش انگیزه در دانشآموزان و هدایت تحصیلی صحیح در راستای انتخاب رشتهای مطلوب، نشست هماندیشی معاونین دانشگاه قم با مشاوران تحصیلی مدارس سطح استان به همت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه قم برگزار، و بر لزوم همکاریهای دوجانبه میان دانشگاه و آموزش و پرورش تاکید شد.
دکتر روحالله اکرمی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه قم در این نشست انتخاب رشته و مشاوره تحصیلی را بسیار حساس و پر اهمیت دانسته و عنوان کرد: بسیاری از مشکلاتی که دانشجویان به آن مبتلا هستند اگر در همین مراحل ابتدایی مشاوره و انتخاب رشته حل شود از بسیاری مشکلات حین تحصیل جلوگیری خواهد شد؛ لذا اینگونه جلسات میتواند در کاهش مشکلات دانشجویان در انتخاب ناصحیح مفید باشد.
وی افزود: در این راستا تکلیف مضاعفی بر دوش ماست. غیر از موضوع ملاحظات عام در کل کشور، در استان قم بهطور خاص و بهدلیل نوع اعتقادات، نوع فرهنگ و نوع سبکی که فرزندان در این شهر بزرگ شده و رشد میکنند اگر جهت تحصیل به استانهای دیگر بروند با مشکلات دوچندانی مواجه خواهند شد و این اهمیت کار در استان قم را نشان میدهد.
دکتر اکرمی ادامه داد: دانشگاه قم شش دانشکده فعال دارد که با اضافه شدن دو دانشکده دیگر مجموعاً دارای هشت دانشکده و یک مرکز آموزش مجازی است که این دانشکدهها عبارتند از الهیات و معارف اسلامی حقوق، ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم و فنون همگرا، هنر و معماری اسلامی و علوم اقتصادی و اداری.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه قم بیان کرد: مجموعا حدود ۳۰۰ عضو هیئت علمی و ۵۰۰ عضو مدعو در دانشگاه مشغول به فعالیت هستند که در بین اعضای هیئت علمی، ۲۸ استاد تمام، ۱۳۰ دانشیار، ۱۲۲ استادیار و ۱۵ مربی که در آستانه استادیاری هستند، فعالیت میکنند.
وی همچنین با ارائه آمارهای متعدد، رتبههای دانشگاه قم را در سطوح و بخشهای مختلف توضیح داده و از قابلیتهای متعدد این دانشگاه جهت رشد و پرورش دانشجویان نام برد.
دکتر اکرمی همچنین در خصوص شیوهنامه تشویقی دانشجویان برتر توضیح داده و تشریح کرد: دانشجویان دارای رتبه یک تا ۴۰۰ کنکور در هر نیمسال مبلغ ۸ میلیون تومان، رتبه ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ مبلغ ۶میلیون تومان و رتبه ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ مبلغ ۲میلیون و پانصد هزار تومان به عنوان شهریه تشویقی از دانشگاه دریافت میکنند و هزینههای خوابگاه، تغذیه و استفاده از سایر امکانات دانشگاه برای آنها کاملا رایگان است.
دکتر صدیقی معاون امور دانشجویی نیز بر لزوم افزایش ارتباط دانشگاه قم به عنوان دانشگاه جامع استان با مشاورین و مدارس تاکید کرده و عنوان کرد: با توجه به نظرسنجیهای انجام شده در طرح سیمای زندگی، در حال حاضر درصد بالایی از دانشجویان از رشته تحصیلی خود ناراضی بوده و به فکر انتقالی، مهمانی و یا تغییر رشته هستند.
آقای امینی، رئیس اداره مشاورین آموزش و پرورش نیز در همین راستا خاطر نشان کرد: نظر به اهمیت حفظ دانشجویان بومی در هر استان، از مشاورین مدارس تقاضا میشود که در این برهه حساس، با بهروزترین اطلاعات در خصوص رشتهها و گروههای آموزشی علمی، اساتید و دانشگاهها، نقش مفیدی در راهنمایی و هدایت دانشآموزان جهت انتخاب رشتهای صحیح داشته باشند.
دکتر محمودی مدیر آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه قم نیز در این نشست بیان کرد: سال گذشته اقدامات زیادی از جمله معرفی بورسیه صنعتی، پذیرش حدود ۱۱۲ دانشجوی مشترک با دانشگاه فرهنگیان، بورسیه دانش، پذیرش دانشجویان رتبه برتر و پذیرش تحت عنوان استعداد درخشان در دانشگاه قم صورت گرفته که بسیار حائز اهمیت است و مشاوران محترم میتوانند با در دست داشتن این اطلاعات، دانش آموزان را نسبت به ادامه تحصیل در دانشگاه قم تشویق کنند.
در ادامه این مراسم ضمن پخش کلیپهای معرفی امکانات دانشگاه و معرفی گروههای آموزشی، دکتر عبادالله و دکتر انصاری نیز بیاناتی در خصوص ظرفیتهای شایسته دانشگاه قم و همچنین اهمیت انتخاب رشته صحیح در سرنوشت دانشجویان ارائه کردند.
نظر دهید