• 1402/06/20 - 08:00
  • - تعداد بازدید : 146
  • - تعداد بازدیدکننده : 146
در گفتگو با دکتر زهرا خزاعی مطرح شد:

نمایه شدن مجله پژوهش های فلسفی ـ کلامی در پایگاه بین المللی اسکاپوس/ مجله برتر در حوزه علوم انسانی

دکتر زهرا خزاعی، سردبیر مجله پژوهش‌های فلسفی ـ کلامی و استاد گروه فلسفه و کلام دانشگاه قم، در گفتگو با واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، موفقیت‌های اخیر این مجله در عرصه ملی و بین‌المللی را تشریح کردند.

ایشان ضمن اشاره به موفقیت مجله در کسب رتبه «الف» برای چهار سال پیاپی، در ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم، و همچنین نمایه شدن مجله در پایگاه استنادی بین‌المللی Scopus در سال گذشته، افزودند که مجله پژوهش‌های فلسفی ـ کلامی، اولین مجله علمی پژوهشی دانشگاه قم و اولین مجله فلسفی دو زبانه ایرانی است که افزون بر دیگر پایگاه‌های استنادی و علمی معتبر، در پایگاه استنادی بین‌المللی و بسیار مشهور و معتبر اسکاپوس نمایه شده است. قابل ذکر است اسکاپوس دومین پایگاه استنادی بین‌المللی است که صرفاً مجلات دارای اعتبار بالای علمی را نمایه می‌کند. انتخاب مجله پژوهش‌های فلسفی ـ کلامی به عنوان مجله برتر در حوزه علوم انسانی در سال ۱۳۹۹ نیز از دیگر موفقیت‌های اخیر این مجله است.

 

سردبیر فصلنامه پژوهش‌های فلسفی ـ کلامی این موفقیت‌ها را نتیجه انتشار مقالات با کیفیت، علمی و ارزشمند از نویسندگان داخلی و خارجی، داوری‌های علمی دقیق و بی‌طرفانه، و تلاش‌های بسیار و بی‌وقفه دست‌اندرکاران مجله در جهت ارتقای سطح علمی مجله و رویت‌پذیری آن در سطح ملی و بین‌المللی دانست.

 

ایشان در رابطه با نوع و معیار پذیرش مقالات در مجله پژوهش‌های فلسفی -ـ کلامی، ضمن اشاره به اینکه مجله صرفاً مقالات پژوهشی را که به روش تحلیلی نوشته شده باشند، می‌پذیرد، نو بودن موضوع مقاله، معرفت‌زایی استدلالی، اتقان تحلیل‌ها، نقد و ارزیابی و استفاده از منابع معتبر و روزآمد را از معیارهای پذیرش مقاله برشمرد. در کنار همه این معیارها، رعایت اخلاق پژوهش از اولویت‌های مجله بوده و هست.

 

با توجه به اینکه هدف از انتشار دستاوردهای پژوهشی نو و اصیل در عرصه‌های مختلف فلسفی (فلسفه اسلامی، فلسفه دین، معرفت‌شناسی، فلسفه ذهن، فلسفه اخلاق، فلسفه عمل، فلسفه علم، فلسفه زبان و کلام عقلی)، این است که بسترهای توسعه و رشد اندیشه‌های فلسفی و امکان هم‌افزایی ارتباط علمی پژوهشگران ملی و بین‌المللی فراهم گردد، این مجله از مقالات تطبیقی که دیدگاه فلاسفه مسلمان و غرب را درباره یکی از مسایل مهم فلسفی معاصر مقایسه کرده و یا به بازخوانی دیدگاه فلاسفه مسلمان براساس دیدگاه‌های فلسفی معاصر پرداخته باشد، استقبال می‌کند.

 

این استاد دانشگاه اشاره کرد که برای تحقق اهداف مذکور، مجله پژوهش‌های فلسفی ـ- کلامی از سال ۱۳۹۸ شماره پاییز را به انتشار مقالات انگلیسی اختصاص داد که از بهار ۱۴۰۲، به دو شماره بهار و پاییز افزایش یافته است. در بین ۵ شماره انگلیسی منتشر شده تاکنون، دو ویژه‌نامه «اراده آزاد» (Free Will) (/2021/۱۴۰۰) و « الهیات، فلسفه و اخلاق: یادبود ویلیام ج. وین رایت» ( (Theology, Philosophy, and Ethics: In Memory of William J. Wainwright(۱۴۰۱/2022) (عضو هیأت تحریریه سابق مجله که در پاییز ۱۳۹۹ درگذشت)، قرار دارد که بازخورد بسیار خوبی در بین مخاطبان، به ویژه، مخاطبان بین‌المللی داشته است. در پاییز ۱۴۰۲ ویژه‌نامه «فلسفه دین تطبیقی» (Comparative Philosophy of Religion) و در بهار ۱۴۰۳ ویژه‌نامه « ذهن، بدن و آگاهی» (Mind, Body, and Consciousness) که از مسایل بسیار مهم در فلسفه ذهن، معرفت‌شناسی و علوم شناختی است، به لطف خداوند، منتشر خواهد شد.

 

سردبیر این فصلنامه، علاوه ‌بر مقالات ارزشمند داخلی، انتشار مقالاتی از فلاسفه مشهوری مانند ریچارد سوینبرن، ویلیام هسکر، ننسی مورفی، رابرت کین، ادوارد ویرنگا، ویلیام وین رایت، اشتیاق حاجی و ... و همچنین حضور اعضای هیأت تحریریه بین‌المللی در کنار اعضای هیأت تحریریه داخلی را ازجمله عوامل تاثیرگذار در ارتقای سطح علمی مجله و کسب موفقیت‌های اخیر دانست.

 

ایشان در ارتباط با افق و چشم‌اندازه آینده مجله تاکید کرد، جایگاه کنونی مجله یک شبه و به راحتی به دست نیامده است. و با توجه به اینکه شاخص‌ها و معیارهای پایگاه‌های معتبر بین‌المللی بسیار دقیق و سخت‌گیرانه بوده و همواره در حال روزآمدی و دقیق شدن هستند،  ادامه حیات هر مجله‌ای، ازجمله مجله پژوهش‌های فلسفی ـ کلامی، در این نمایه ها منوط به تلاش مستمر در جهت رعایت شاخص‌ها و معیارهای آنهاست و این امر مستلزم  تداوم همکاری و همگامی همه دست‌اندرکاران مجله، به ویژه مدیران مرتبط با حوزه پژوهش در دانشگاه است.

 

دکتر زهرا خزاعی، ضمن آرزوی موفقیت برای همه پژوهشگران عرصه فلسفه، و تشکر از مسئولین محترم دانشگاه، اعضای محترم هیأت تحریریه و همه دست‌اندرکاران مجله و با تاکید بر اینکه ارتقاء و پایداری مجله در پایگاه بین‌المللی اسکاپوس در گرو انتشار مقالات با کیفیت است، از نویسندگان درخواست کرد تا با ارسال مقالات علمی و ارزشمند، این مجله را در جهت ارتقای بیشتر در سطح بین‌المللی و ملی یاری رسانند.

 

سردبیر فصنامه پژوهش های فلسفی ـ کلامی در پایان اشاره کرد که جهت سهولت دستیابی نویسندگان و پژوهشگران به مقالات منتشر شده، نمایه موضوعی دقیق/جامع و قابل استفاده‌ای از مقالات منتشر شده در مجله  از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲، که در پایگاه اسکاپوس نمایه شده‌اند، در اختیار کاربران قرار گرفته است. علاقمندان می‌توانند با مراجعه به سامانه فصلنامه به نشانی http://pfk.qom.ac.ir یا از طریق لینک‌های زیر فهرست مقالات را دریافت کنند.

https://pfk.qom.ac.ir/data/pfk/news/1402-05-10-LIST-_JPTR-_En-A-.pdf

https://pfk.qom.ac.ir/data/pfk/news/1-_JPTR_-_En-FA.pdf

 

  • گروه خبری : پژوهش,اخبار
  • کد خبر : 1316
کلمات کلیدی