• 1401/01/23 - 16:00
  • - تعداد بازدید : 108
  • - تعداد بازدیدکننده : 108
معاون فرهنگی وزارت علوم خبر داد:​

اختصاص ۳ درصد از بودجه دانشگاه‌ها به امور فرهنگی/ قرآن و عترت محور فعالیت‌های دانشگاهی باشد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه قم، غلامحسین کلانتری شامگاه سه شنبه در نشست خبری سی و ششمین جشنواره ملی قرآن و عترت در جمع خبرنگاران در قم، افزود: در چندسال گذشته بسیاری از بودجه های فرهنگی دانشگاه ها در محل های دیگری هزینه شد و از اقدامات فرهنگی پویایی لازم را نداشته است.

 

وی با تاکید بر تاثیرات مخرب بیماری کرونا در مباحث علمی در مراکز آکادمیک کشور، گفت: فرآیند جامعه پذیری به همراه آداب و شیوه های رفتاری دانشجویان باید در یک دوره زمانی کوتاه به قبل از دوران شیوع بیماری کرونا بازگردد.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت فعالیت های قرآنی و فرهنگی در دانشگاه ها، تاکید کرد:  قرآن و عترت پایه و ستون اصلی جامعه است که مهمترین سرمایه اجتماعی نیز به حساب می رود و هیچ تلقی واقع گرایی نمی‌تواند جامعه ایرانی را بدون این دو عنصر تاثیرگذار تحلیل و تفسیر کند.

 

کلانتری اظهار کرد: با وجود اقدامات انجام شده در حوزه قرآن و عترت در سال‌های گذشته، اما هنوز دانشگاه ها در این مباحث در ابتدای کار هستند؛ انس با قرآن و عترت در توسعه پایدار و متوازن در سطح ملی و بین المللی کشور تاثیر بسزایی دارد.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: باید فضا برای نقش آفرینی کنشگری فعالان فرهنگی با محوریت فعالان قرآنی و حوزه های دینی در سطح دانشگاه های کشور فراهم شود.

 

وی بیان کرد: بازگشایی کامل دانشگاه های کشور با شیب مناسبی در حال انجام است و بتدریج پویایی گذشته خود را بدست خواهد آورد.

کلانتری ضمن ابراز خرسندی نسبت به بازگشایی دانشگاه‌ها، اظهار کرد: با این اتفاق فضای پویای دانشگاه‌ها شکوفا خواهد شد و امیدواریم در ادامه نیز شاهد بروز اتفاقات مبارک در دانشگاه‌ها باشیم.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین خواستگاه اجتماعی در کشور ما قرآن و عترت است، ابراز کرد: هر اقدام فرهنگی که بخواهد در کشور صورت بگیرد نمی‌تواند دو عنصر قرآن و عترت را نادیده بگیرد.

 

کلانتری با تاکید بر اینکه در دانشگاه‌ها نیز باید از ظرفیت‌های قرآنی و عترتی بهره‌مند شویم، اظهار داشت: باید فضای انس با قرآن و انس با اهل بیت(ع) در دانشگاه‌ها با جدیت بیش‌تری در کشور دنبال شود.

 

وی ادامه داد: نباید قرآن و عترت در ویژه برنامه دانشگاه‌ها جای داشته باشد بلکه باید در متن و بدنه اصلی برنامه‌های دانشگاه‌ها قرآن و عترت را محور قرار دهیم.

 

خاطرنشان می شود، اختتامیه سی وششمین جشنواره ملی قرآن و عترت ۱۱ خردادماه جاری به میزبانی دانشگاه قم برگزار می شود. این جشنواره در ۹ بخش( آوایی، معارفی، پژوهشی، هنری، ادبی، فناوری، نوآفرینی های قرآنی، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه) برگزار می شود.

 

در مرحله ملی دانشجویان هشت دستگاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، فنی حرفه ای، فرهنگیان، علمی کاربردی، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و معارف قرآنی به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.

  • گروه خبری : فرهنگی,اخبار
  • کد خبر : 2834
کلمات کلیدی