• 1399/11/02 - 17:00
  • - تعداد بازدید : 94
  • - تعداد بازدیدکننده : 94
رییس کمیته امداد امام خمینی(ره):

استفاده از روش‌های علمی برای محرومیت زدایی، از وظایف مهم مراکز نیکوکاری در دانشگاه‌ها است

رئیس کمیته امداد خمینی(ره) در آیین افتتاح مراکز نیکوکاری دانشگاه های استان قم، بیان کرد: فرهنگ سازی و استفاده از روش‌های علمی برای محرومیت زدایی و فقر زدایی، یکی از وظایف مهم مراکز نیکوکاری در دانشگاه‌ها است.

 

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، سید مرتضی بختیاری صبح امروز دوم بهمن ماه، در جلسه افتتاح مراکز نیکوکاری دانشگاه های استان قم که درسالن شهید احمدی روشن دانشگاه قم برگزار شد، ضمن تشکر از تمامی مسئولین و مدیرانی که در این جلسه حضور داشتند و همچنین گرامیداشت دهه فجر، عنوان کرد:تجربه ثابت کرده است که در هر فعالیت و مساعدتی که مردم پای کار آمدند، موفقیت آن کار تضمین شده است.

 

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) ادامه داد: در دانشگاه ها و مراکز علمی نیز، دانشجویان و اساتید حزب الهی و پرتلاش در زمینه های مختلف از جمله در زمینه علمی، به صورت خودجوش و با تلاش خود، گاهی حماسه آفریدند؛ در واقع زمانی که کار در هر زمینه ای به مردم سپرده شد، با پیروزی و موفقیت همراه بوده است.

 

بختیاری بیان کرد: کمیته امداد نیز در این راستا برای آنکه این کمک ها و مساعدت های مردمی را گسترش داده و از توان و تلاش مردمی در جهت خدمت به افراد بی بضاعت، استفاده کند، برنامه ریزی هایی را در این زمینه انجام داده است، از جمله اینکه امداد محله و امداد مسجد را نیز راه اندازی کرده است تا از امداد مردمی در این زمینه بهره برده شود؛ چراکه مردم ما به لحاظ نوع دوستی، مددکاری واقعا جزو ملت های نمونه هستند که باید قدردان آن ها باشیم.

 

وی گفت: در بسیاری از مساجد استان قم، هیئت امنای آن مسجد، از جمله امام جماعت و دیگر افرادی که عضو هیئت امنا هستند، مراکز نیکوکاری را راه اندازی کرده اند که در این مراکز، خانواده ها و افراد بی بضاعتی که گاها تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد هم نیستند، شناسایی شده و در راستای حل مشکل مالی این افراد تلاش و مساعدت می شود؛ از حدود 7 سالی که از تاسیس این مراکز نیکوکاری می گذرد، تا کنون ما حدود یک هزار مرکز نیکوکاری در مساجد و محله های استان قم داریم، که البته برخی از این مراکز، به صورت تخصصی در سطح استان فعالیت می کنند.

 رئیس کمیته امداد خمینی(ره) ضمن تشکر و قدردانی از اساتید، کارکنان و دانشجویان در راستای مساعدت های مالی به افراد بی بضاعت به ویژه در دوران کرونا، خاطر نشان کرد: در این راستا ما از دانشگاهیان و مراکز نیکوکاری آن ها به طور ویژه انتظار داریم و امیدواریم از ایده ها و روش های علمی اساتید، در راستای محرومیت زدایی و فقرزدایی در جامعه کمک گرفته و استفاده کنیم.

 

بختیاری تصریح کرد: براساس نامه ای که مقام معظم رهبری در 15 فروردین 1394، به کمیته امداد ابلاغ کردند در بند 1 و 2 ماده 6 آن، ماموریت کمیته امداد این است که نسبت به فقر و محرومیت در جامعه بی تفاوت نباشد، ماموریت دیگری که در این راستا مقام معظم رهبری به ما دادند، توانمند سازی و ایجاد درآمد با ثبات برای تهیدستان با رعایت احترام و تکریم است، که طبق این ابلاغیه آمده است که این برنامه باید در صدر برنامه های کمیته امداد قرارگیرد.

 

وی افزود: با این ابلاغیه مذکور، رویکرد ما در کمیته امداد تغییر کرد؛ شاید امروز در اذهان مردم این مسئله شکل گرفته باشد که کمیته امداد ماموریتش تنها این است که با صدقات و کمک های مردمی، به نیازمندان مساعدت مالی می کند، در حالی که من صراحتا اعلام می کنم که ماموریت کمیته امداد این نیست.

 

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: ما غیر از دو قشر سالمندان و بیماران خاص و صعب العلاجی که امکان مالی درمان ندارند و تیمارداری آن ها تا آخر عمر از وظایف ماست، ماموریت دیگری داریم و آن توانمندسازیاست که شامل فرهنگ سازی، همچون ایجاد فرهنگ خودباوری، خوداتکایی در میان اقشار کم بضاعت و بی بضاعت مالی و تلاش جهت ایجاد اسکان و اشتغال این افراد می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه سال گذشته نیز بیش از 30 درصد اشتغال زایی کشور را کمیته امداد ایجاد کرد، ادامه داد: ما در بخش اشتغال این افراد نیز، نیاز به کمک و مدیریت دانشگاهیان داریم، هم اکنون کمیته امداد امام خمینی(ره) حدود 200هزار اشتغال برای افراد ایجاد کرده است و در این زمینه گام های سازنده ای برداشته است.

 

بختیاری تاکید کرد: پس از رزمایشی که مقام معظم رهبری در دوارن شیوع بیماری کرونا اعلام کردند، در این راستا، مددجویان کمیته امداد روزانه یک هزار ماسک تولید کرده و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار می دادند.

 

وی با اشاره به اینکههم اکنون 6 هزار نخبه، 83هزار دانشجو و 735 هزار دانش آموز نیز تحت پوشش کمیته امداد خمینی(ره) هستند، اضافه کرد: مراکز نیکوکاری در دانشگاه ها علاوه بر کمک و مساعدت مالی به نیازمندان، یکی از وظایف مهمی که دارند، همین فرهنگ سازی و حضور و ارتباط گیری اساتید و دانشگاهیان با افراد بی بضاعت و برطرف کردن نیازهای مالی، درمانی و غیره است؛ امیدواریم با افتتاح این چهار مرکز نیکوکاری در دانشگاه های استان قم، شاهد تحقق این امرمهم باشیم.

 

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به آیین پرده برداری از لوگوی احسان فرش مددجویان کمیته امداد که ثبت جهانی نیز شد، بیان کرد: هم اکنون فرش مددجویان کمیته امداد به لحاظ تنوع وکیفیت، تجاری شد و این از اقدامات مهمی است که در راستای اشتغال سازی توسط کمیته امداد و مدد جویان آن انجام شده است، این کار سابقه 35 ساله دارد و این ثبت جهانی را هم اکنون به فال نیک می گیریم.

  • گروه خبری : فرهنگی,اخبار
  • کد خبر : 3273
کلمات کلیدی