• 1403/07/28 - 14:46
  • - تعداد بازدید : 43
  • - تعداد بازدیدکننده : 43
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی:

علامه حسن‌زاده آملی، علامه مسلط به تمام علوم و جنبه‌های علم بود

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به اینکه علامه حسن‌زاده آملی، یک عالم مسلط به تمام جنبه‌های علم بود

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در همایش ملی علامه ذالوفنون، سالک توحیدی، علامه حسن‌زاده آملی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مقاومت از جمله سید حسن نصرالله و شهید سردار نیلفروشان عنوان کرد: آیت الله حسن‌زاده دارای ابعاد علمی و شخصیتی متعددی بودند، در کارهای مختصری که در تاریخ علوم اسلامی انجام داده‌ام از آثار ایشان بهره برده‌ام.
وی افزود: ایشان در ادبیات جزو معدود علمای دین در حوزه علمیه قم هستند که به ادبیات فارسی عنایت خاص داشتند تا حدی که کلیله و دمنه را تصحیح کردند و کسانی که با این اثر آشنا باشد، می‌داند که این کار بسیار دشوار است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی به بیان تعریف لغت علامه و کاربرد آن در میان طلاب تصریح کرد: علامه به کسی گفته می‌شود که در علوم مختلف جامعیت داشته باشد، از هر یک هزار نفری که وارد حوزه می‌شوند، شاید تنها یک نفر علامه می‌شود چراکه مستلزم استعداد خاصی است، در واقع این افراد استعداد چندجانبه و چند وجهی دارند، علاوه بر این علاقه و همت بلندی هم لازم است که علامه حسن‌زاده تمام این‌ها را داشتند.
وی خاطر نشان کرد: این خصوصیت علامه‌گی باعث شده تا یک گونه‌ای از کتاب‌ها تالیف شود که در نوع خود ویژه و بی‌نظیر است و کتاب‌های فراوانی تحت عنوان جنگ، سفینه، کشکول و... را تشکیل می‌دهد، یکی از کتاب‌هایی از این نوع، خزائن ملااحمدنراقی که علامه حسن‌زاده آملی آن را تصحیح و تحقیق کرده است، علامه حسن‌زاده آملی، کتابی مشابه این نوع کتاب با عنوان هزار و یک نکته تالیف کرده‌اند که تفاوت‌های اساسی با خزائن داشته و از جهاتی بر خزائن برتری دارد.
  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 4356
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید