• 1402/03/23 - 21:28
  • - تعداد بازدید : 155
  • - تعداد بازدیدکننده : 155
عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم(ع):

حجاب؛ نماد اسلام در غرب است

عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه در غرب حجاب را به عنوان نماد اسلام می‌شناسند، گفت: اگر تعریف درستی از حجاب به جامعه تزریق شود موجب تبدیل حجاب به یک کنش می‌گردد.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسین سوزنچی، عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم ​(ع) در نشست پاسخ به شبهات در زمینه عفاف و حجاب عنوان کرد: بعد از انقلاب مسئله‌ای تحت عنوان هویت اجتماعی زن مسلمان مطرح شد و برخلاف دید سنتی، زن حضور جدی اجتماعی پیدا کرد، در قبال حضور زن در اجتماع که هویت خاصی برای زن رقم میزند دو الگوی فمنیسم و الگوی نظام سرمایه‌داری برای نحوه حضور زن در جهان مطرح شده است.

دکتر سوزنچی بیان کرد: حجاب نمادی است که الگوی دیگر را در برابر آن دو تضمین می‌کند، در نتیجه جایگاه حجاب اهمیت پیدا می‌کند، حجاب همچنین در رشد عرفانی خانم‌‌ها اثر می‌گذارد.

عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: هویت فمنیستی این است که برای زن در فضای غربی هویت انسانی قائل نیستند این باعث شد الگوهایی به وجود آید که زن را به جایگاه خود برگرداند و نیتجه آن به وجود آمدن سه موج فمنیست شد.

وی در خصوص الگوی سرمایه‌داری گفت: الگوی دوم، نظام سرمایه‌داری است که بعد از جریان فمنیست در جهان به وجود آمد، در الگوی سرمایه‌داری به زنانگی زن اشاره می‌شود و زنان را با سرمایه جنسی وارد عرصه می‌کند، اسلام الگوی حجاب را مطرح کرده است و حضور زن در جامعه را با دو شرط اینکه زن باشد و از سرمایه زنانگی خود در جامعه استفاده نکند، تضمین می‌کند. 

دکتر سوزنچی ادامه داد: مسئله حجاب استراتژیک است و به دلایلی از جمله این که حجاب هویت است و دوم اینکه اصل تصویر شناخته شده از اسلام در جهان حجاب است، باید برای حفظ آن کاری کرد.

عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم(ع) اضافه کرد: چند نکته قابل ذکر است اول اینکه مسئله حجاب از سوی حکومت اقتضای قانونی دارد، مورد دوم اینکه در میان شیعه و اهل سنت از ابتدا اختلافاتی وجود داشته و تنها موردی که اختلافی بر سر آن نبوده حجاب است، حجاب یک کنش شخصی نیست بلکه نمود اجتماعی است لذا باید به عنوان قانون مدنی مطرح شود نه کیفری.

وی با اشاره به راهکارهای حل بحران حجاب ادامه داد: راه اول تزریق معنای درست حجاب به جامعه است، دوم حجاب باید به کنشگری تبدیل شود و سوم باید امر به معروف و نهی از منکری نهادینه شود که ارزش انسانی را بالا ببرد نه اینکه همراه با توهین باشد.

دکتر سوزنچی در پایان با توجه به این سوال که آیا نظام در مسئله حجاب  ناکارآمد است، تصریح کرد: ایران در یک خلا نیست بلکه در نظام جهانی زندگی می‌کند و باید با نظام جهانی مقایسه شود درنتیجه این مقایسه متوجه خواهید شد که دعوا بر سر بی‌حجابی در اروپا بسیار گسترده تر از ایران است بنابراین ایران در مقایسه با نظام جهانی در جایگاه بهتری قرار دارد.

  • گروه خبری : فرهنگی,اخبار
  • کد خبر : 438