• 1402/11/14 - 10:00
  • - تعداد بازدید : 135
  • - تعداد بازدیدکننده : 135

دانشگاه قم، سالم‌ترین دانشگاه کشور در حوزه آسیب‌های اجتماعی

​رئیس دانشگاه قم گفت: از سال گذشته فعالیت‌های فرهنگی تاثیرگذاری در دانشگاه صورت گرفته و علی‌رغم همه مخاطرات فرهنگی که قشر جوان و دانشجویان را تهدید می‌کند، دانشگاه قم طبق آمار وزارت علوم، سالم‌ترین دانشگاه کشور در حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شده است.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، حجت الاسلام و المسمین دکتر احمد حسین شریفی صبح شنبه 14بهمن‌ماه، در نشست خبری دست‌آوردهای یک‌ سال اخیر دانشگاه قم که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، ضمن گرامیداشت یوم‌الله دهه فجر، پیشرفت‌های علمی جمهوری اسلامی ایران را مورد توجه قرار داد وعنوان کرد: به برکت انقلاب اسلامی که یک انقلاب فرهنگی و علمی به‌معنای واقعی است؛ شاهد رشد اعجازگونه در عرصه علم و فناوری در سطح کشور هستیم و این آمارها با قبل‌از انقلاب قابل مقایسه نیست؛ ما باید خود را با پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا در عرصه علم و پژوهش و فناوری مقایسه کنیم.

وی با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران سریع‌ترین رشد علمی را بین کشورهای دنیا در بیش از سه دهه اخیر داشته است بیان کرد: نرخ رشد علمی و پژوهشی جمهوری اسلامی ۱۱ برابر نرخ متوسط رشد علمی در دنیا است؛ همچنین در حوزه ثبت اختراع، ایران جزء ۱۰ کشور برتر دنیا است. در حوزه فناوری‌های راهبردی، پیش‌از انقلاب هیچ نامی از ایران مطرح نبوده اما امروز ایران در این عرصه توانایی رقابت با قدرت‌های جهانی را دارد.

رئیس دانشگاه قم ادامه داد: در حوزه فناوری‌های راهبردی نانو، ایران در سال ۱۳۸۰ رتبه ۵۷ دنیا بود و در مجموع یک سال، ۱۰ مقاله علمی در حوزه نانو نوشته  می‌شد؛ اما امروز روزانه ۵۰ مقاله علمی در معتبرترین مراکز استنادی دنیا وجود دارد و ایران جزء چهار کشور دنیا در حوزه نانو است.

وی با اشاره به مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری، افزود: در عرصه جهاد علمی، پژوهشی و فناوری مراکز دانشگاهی ما خوش درخشیدند و اگرچه در حوزه تبدیل علم به فناوری دیر ورود کردیم، اما خیز جدیدی در وزارت علوم برداشته شده و به زودی این قله‌های پیشرفت نیز فتح خواهد شد.

ارتباط دانشگاه با صنعت سرعت پیشرفت در جامعه را افزایش می‌دهد

دکتر شریفی اضافه کرد: ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه می‌تواند سرعت حرکت ما در جامعه را افزایش دهد و باید به مراکز علمی کشور دست‌مریزاد گفت که علی‌رغم همه محدودیت‌ها و سختی‌ها، امروزه ایران از نظر علمی از بهترین جایگاه‌ها در دنیا برخوردار است.

رئیس دانشگاه قم اظهار کرد: از سال گذشته فعالیت‌های فرهنگی تاثیرگذاری در دانشگاه صورت گرفته و علی‌رغم همه مخاطرات فرهنگی که قشر جوان و دانشجویان را تهدید می‌کند، دانشگاه قم طبق آمار وزارت علوم، سالم‌ترین دانشگاه کشور در حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا آذرماه یک هزار برنامه فرهنگی در دانشگاه برگزار شده است، یادآور شد: در حوزه‌های مختلف جشنواره قرآن و عترت کشور، دانشگاهیان ما 9 مقام، از رتبه اول تا سوم را کسب کردند، همچنین در حوزه مسابقات ورزشی نیز دانشجویان و کارمندان دانشگاه قم افتخار آفریدند و موفق به کسب مدال‌های ارزشمندی در رشته‌های مختلف ورزشی شدند.

گام بلندی در حوزه تأمین مسکن اساتید دانشگاه‌های استان قم برداشته شده است

دکتر شریفی توضیح داد: در حوزه خدمات رفاهی علی‌رغم کمبودهای مالی و اقتصادی فعالیت‌های شاخصی صورت گرفته است. یکی از مسائلی که اساتید دانشگاهی استان را رنج می‌داد، بحث مسکن اساتید بود که رایزنی‌هایی در این خصوص صورت گرفت و با همکاری استاندار و اداره کل مسکن و شهرسازی، با اختصاص زمین برای هزار واحد مسکونی، گام بلندی در حوزه تأمین مسکن اساتید دانشگاه‌های استان قم برداشته شد و امید است در گام‌های بعدی بتوانیم جهت حل مشکل مسکن کارمندان نیز اقدامات لازم را انجام دهیم.

رئیس دانشگاه قم ادامه داد: با همکاری بانک تجارت و وزارت علوم ساخت ۳۰۰ واحد مسکن متاهلی در دانشگاه آغاز و اقدامات اولیه آن صورت گرفت؛ لذا در هشت ماه آینده بخش اعظمی از ساخت این ۱۵۰ واحد تکمیل و به پایان خواهد رسید.

دکتر شریفی بازسازی خوابگاه‌ها، ساخت سلف ۲۰۰ نفره اساتید، راه‌اندازی کافی شاپ مجهز برای دانشجویان، تجهیز و بهره‌برداری سالن نشست‌های علمی در دانشکده الهیات، محوطه‌سازی و تجهیز بخش خواهران دانشگاه با هزینه‌ای بالغ بر۸۰ میلیارد تومان و تکمیل۶۰ درصد زیرساخت مسجد زینبیه پردیس خواهران دانشگاه قم را از دیگر اقدامات رفاهی این مجموعه عنوان کرد.

وی با بیان این‌که از سال گذشته تا کنون 81 کتاب در دانشگاه ترجمه شده است، ادامه داد: در حوزه پژوهش ۲۴۰۰ مقاله علمی توسط دانشگاهیان تولید شده است که رکود بالایی است؛ در مجموع ۳۰۰ عضو هیات علمی فعال در دانشگاه وجود دارد که این حجم از تولید مقاله علمی با این تعداد از اساتید کار بسیار بزرگ و حائز اهمیتی است. هزینه‌های پژوهشی دانشگاه قم نیز نسبت به سال گذشته از چهار درصد به ۹ درصد رسیده است و این امر نشان از توجه ویژه مدیریت به حوزه پژوهش و فناوری دارد.

رئیس دانشگاه قم با اشاره به اینکه ۷۱ قرارداد با جامعه و صنعت منعقد شده، تاکید کرد: ۳۶ مرکز پژوهشی و آزمایشگاه در دانشگاه قم وجود دارد که ۸  مرکز از سال گذشته اضافه شده و نشان از رشد و افزایش ۲۵ درصدی این مراکز است. همچنین در حال حاضر چهار پژوهشکده بین المللی مقاومت ، علوم انسانی_اسلامی ، الهیات تطبیقی و فقه مضاف در دانشگاه راه اندازی شده‌است.

تعداد اساتید در دانشگاه قم نسبت به تعداد دانشجویان متناسب نیست

دکتر شریفی توضیح داد: علی‌رغم اینکه در حوزه آموزش ۲۸۵ عضو هیات علمی وجود دارد و ۳۲ نفر در حال اضافه شدن به این آمار هستند، وضعیت تناسب هیات علمی به دانشجویان وضعیت خوبی نیست و در ازای هر ۴۰ دانشجو یک هیات علمی در دانشگاه است که باید این میزان، به یک استاد به ازای هر ۲۵ دانشجو برسد.

وی افزود: مجلات علمی ما از سال گذشته بیش از دو برابر شده است؛ دانشگاه قم شش مجله علمی داشته و امروز ۱۳ مجله مجوز دریافت کرده است و مطالعات علمی دیگری نیزانجام شده تا با اضافه شدن 7 مجله دیگر، دانشگاه قم در مجموع ۲۱ مجله علمی و پژوهشی داشته باشد.

رئیس دانشگاه قم اظهار کرد: از سال گذشته تا کنون رشته‌های جدیدی را وارد دانشگاه قم شده است؛ دانشگاه قم به دلیل نیازهای موجود، چند رشته از جمله حقوق بشر اسلامی و فلسفه اسلامی کودکان در مقطع تحصیلات تکمیلی را به لیست رشته‌های خود اضافه کرده است.

دکتر شریفی بیان کرد: شش دانشکده در دانشگاه قم وجود داشته که از سال گذشته دو دانشکده معماری و شهرسازی اسلامی با سه گروه معماری اسلامی، شهرسازی اسلامی و فلسفه و حکمت هنر اسلامی، و دانشکده علوم و فناوری‌های همگرا با چهار گروه فناوری نانو، فناوری زیستی، هوش مصنوعی و فلسفه ذهن، و فناوری اطلاعات تاسیس شده است.

وی فعالیت‌های بین‌المللی یک سال گذشته دانشکاه قم را نقطه عطف در تاریخ دانشگاه دانست و گفت: برای اولین بار رتبه‌بندی تایمز را کسب کردیم و این رتبه را تقویت خواهیم کرد؛ همچنین برای اولین بار به رتبه‌بندی موضوعی تایمز ورود پیدا کردیم.

تاکنون 8 تفاهم­نامه میان دانشگاه قم و دانشگاه­های خارج از کشور منعقد شده است

دکتر شریفی گفت: هشت تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه‌های خارج از کشور توسط دانشگاه قم منعقد است و تا کنون هشت هیأت خارجی از کشورهای عراق، پاکستان، لبنان و مالزی از دانشگاه بازدید کردند. در حال حاضر دانشگاه، از بالاترین جایگاه بین‌المللی در حوزه امکانات و جذب دانشجویان برخوردار است و از ۳۰ ملیت ، 3هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه قم ادامه داد: در مجموع با توجه به ظرفیت دانشگاه قم و مزیت‌های علمی شهر کریمه اهل بیت می‌توان گفت انتظار از دانشگاه قم بیش از این‌ها است و دست‌یابی به جایگاه مطلوب، نیاز به تلاش شبانه روزی دارد و ما باید از این ظرفیت‌ها در جهت ارتقا سطح دانشگاه قم استفاده کنیم.

دکتر شریفی اضافه کرد: دانشگاه قم این احساس وظیفه را دارد که باید خدمات بیشتری به استان و مراکز صنعتی ارائه دهد؛ از سال گذشته بیش از ۱۰ جلسه با صنعتگران برگزار شده و این تعامل در حال شکل‌گیری است. به عنوان مثال با صنعت کفش وارد مذاکره شدیم و همچنین با صنایع غذایی در حال رایزنی هستیم که رشته‌هایی در این حوزه تأسیس کنیم تا علاوه بر ارتقای کیفیت محصولات، شاهد افزایش سطح علم در این بخش‌ها باشیم.

وی عنوان کرد: در سال گذشته دانشگاه قم برای اولین بار به رتبه‌بندی جهانی تایمز ورود پیدا کرده و همچنین برای اولین بار در رشته‌های مهندسی و علوم فیزیک وارد رتبه‌بندی موضوعی تایمز شد که این برای دانشگاه قم دست‌آورد بسیار بزرگ و مهمی است.​

51 درصد اساتید دانشگاه قم در مرتبه استادتمام و دانشیاری هستند

رئیس دانشگاه قم در پایان با بیان این‌که امتداد دانشگاه در جامعه و صنعت از اولویت‌های درجه اول ما است، گفت: ۵۱ درصد استادان این دانشگاه در مرتبه استاد تمامی و دانشیاری هستند که این آمار بسیار بالایی است و لذا دانشگاه زمینه‌های ارتقای علمی را تا حد مطلوبی فراهم کرده است که در همین جهت سال گذشته ۲۱ استاد دانشگاه قم موفق به ارتقا رتبه شده‌اند.

  • گروه خبری : فرهنگی,اخبار
  • کد خبر : 643
کلمات کلیدی