افتخاری دیگر برای دانشگاه قم در حوزه پژوهش؛
کسب رتبه الف توسط نشریه پژوهش های فلسفی کلامی در ارزیابی سال ۱۳۹۸ نشریات علمی وزارت علوم
معاونت پژوهشی دانشگاه قم این موفقیت را به جامعه علمی کشور تبریک عرض نموده و از تمامی اعضای محترم هیات تحریریه داخلی و بین المللی، داوران، نویسندگان و دست اندرکاران مجله تشکر و قدردانی می نماید.
قابل ذکر است مجله پژوهش های فلسفی کلامی بر اساس گزارش پایگاه استنادی علوم جهان اسلام جزو مجلات هسته ارزیابی شده که بر اساس شاخص های ارزیابی اخیر وزارت علوم معادل 1Q می باشد. همچنین در حال حاضر ۶ نفر از اساتید برجسته دانشگاه های معتبر جهان عضو هیات تحریریه بین المللی مجله هستند. شایان ذکر است این مجله در بیش از ۲۰ پایگاه ملی و بین المللی از جمله:
WorldCat,Ulrich,Philosopher's Index, Philpapers, Google Scholar ,ISC,J-Gate,doaj
نمایه شده و در شبکه های اجتماعی علمی دنیا از جمله Academia, Linkedin, Publons, Mendeley نیز عضو می باشد.
دکتر فراهانی فرد در رابطه با معیارهای تاثیرگذار در مسئله پژوهش یک دانشگاه اظهار کرد: خود مسئله پژوهش شامل معیارهای ریزی از جمله، کیفیت، کارایی، حجم، تعداد مجلات علمی، تعداد کتب منتشر شده توسط اعضای هیئت علمی، ثبت نامهها و اختراعات و تعداد قراردادها و طرحهای پژوهشی میشود که مجموعا رتبه پژوهشی یک دانشگاه را تشکیل میدهد.
رتبه 5 دانشگاه قم در کیفیت پژوهش
وی با تاکید بر اینکه امسال رتبه دانشگاه قم در مسئله کیفیت پژوهش، رتبه 5 بوده است، گفت: میزان استنادهایی که به مقالات افراد داده میشود در کیفیت یک پژوهش و رتبهبندی آن تاثیر زیادی دارد، به این معنا که مقالاتی که توسط اعضای هیئت علمی نگاشته میشود، هر چقدر ارجاعات آن مستندتر باشد، در مجموع کیفیت پژوهش را بالا می برد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم با تقدیر از فعالیتهای پژوهشی اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه قم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش سطح کیفی مقالات پژوهشی دانشگاه قم، وجود اساتید نخبهای است که در این زمینه تلاش می کنند؛ مقالات این اساتید معمولا با استناد بوده و به عبارتی دارای فکت بالایی است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه قم بیان کرد: سردبیر مجله فلسفی کلامی دانشگاه قم، دکتر زهرا خزاعی، استاد تمام گروه فلسفه دانشگاه قم است، دکتر ذبیحی، مدیر مسئول این مجله و خانم نجمه باقریان مدیر داخلی این نشریه هستند، و گروهی از اساتید و نخبگان داخلی و خارجی بهت عنوان عضو هیات تحریریه و داور در انتشار این نشریه همکاری دارند.
وی ادامه داد: در سال 98 یک ارتقای بسیار خوب و 15 پله ای را دانشگاه قم کسب کرد و به این ترتیب از رتبه کل 50 در بین 83 دانشگاه جامع کشور، به رتبه 35 ارتقا یافت که همانطور که گفته شد از آنجا که مسئله پژوهش تاثیر زیادی در کسب رتبه کل یک دانشگاه دارد، در سال گذشته به دلیل افزایش سطح کیفی و کمی فعالیت های پژوهشی دانشگاه قم، رتبه کل توانست 15 پله ارتقا داشته باشد.