• 1402/05/04 - 10:00
  • - تعداد بازدید : 69
  • - تعداد بازدیدکننده : 66

معرفی معاونت خواهران در یک نگاه

بانوان نیمی از جمعیت و رکن مؤثر جامعه را تشکیل می‌دهند و سهم آنان در تحولات جامعه بر هیچ‌کس پوشیده نیست. انقلاب اسلامی، جایگاه و منزلت زنان را اعتلا بخشید و دامنه مشارکت آنان را گسترش داد. به گونه‌ای که امروزه  بانوان برخلاف دوران قبل از انقلاب اسلامی، با حضور آگاهانه خود در عرصه‌های مختلف، توانسته‌اند آینده‌ای روشن‌تر از همیشه برای کشور رقم بزنند.

" دانشگاه قم" همواره سعی داشته است با حفظ حرمت "زن بودن" و پیروی از زهرای اطهر(س)، نسبت به ارزش‌های مکتبی وفادار باشد و این تجربه‌ی موفق خود را قابل طرح و حتی پیروی می‌داند.

دانشگاه قم از معدود دانشگاه‌های کشور است که در آن تفکیک محیط های آموزشی بین خواهران و برادران صورت پذیرفته و کلیه امور اداری و آموزشی آن به طور مجزا اداره می‌شود. برخی از  مزایای این امر عبارتند از:

  • ایجاد فضای مستقل
  • ایجاد فضای اموزشی ، پژوهشی و فرهنگی با استفاده از اساتید مجرب
  • ایجاد فضای بانشاط و پویا جهت حضور دانشجویان در تمام عرصه های علمی و پژوهشی ، فرهنگی و ورزشی
  • افزایش آمار ازدواج‌های موفق و تحکیم بنیان خانواده
  • استفاده از ظرفیت و توان بانوان در کلیه امور مدیریتی، اجرایی، اداری و آموزشی

بخش خواهران دانشگاه قم از سال 1361 شکل گرفت و با درایت، تلاش و همت مسئولین امر، در طول سالیان متمادی رشد یافته است. این واحد که پیش از این با عنوان پردیس خواهران دانشگاه قم فعالیت داشت، از سال 1397 با تصویب و اجرای چارت جدید، به "معاونت خواهران" ارتقا یافت.

در حال حاضر، اشتغال به تحصیل حدود 5000 دانشجوی دختر در 81 رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، کسب رتبه در المپیادهای کشوری و مسابقات قرآنی و کسب مقام‌های قهرمانی در رشته‌های مختلف ورزشی در کارنامه معاونت خواهران دانشگاه قم می‌درخشد.

فضاهای اختصاصی معاونت خواهران در سه بخش آموزشی، اداری، رفاهی و فرهنگی به مساحت 99500 متر مربع می باشد که از این مساحت 49500 مترمربع زیربنای ساختمان ها و 46000 مترمربع، فضای روباز و 4000 مترمربع در دست احداث می باشد.

فضاهای آموزشی شامل کتابخانه کوثر بالغ بر 40000 عنوان کتاب فارسی، عربی و لاتین و همچنین بخش مرجع و پایان نامه ها می باشد.

این کتابخانه به طور رسمی در سال 1373 با دو هزار جلد راه اندازی گردید. با گسترش مجموعه سازی و خرید منابع جدید و همچنین انتقال کتابخانه به ساختمان جدید مجموعه این کتابخانه شامل 73550 نسخه کتاب فارسی و عربی، 5351 نسخه کتاب لاتین، 500 عنوان نشریه فارسی و لاتین، 6800 عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا می باشد.

دیگر بخش های فضاهای آموزشی شامل:

آتلیه‌های گروه معماری (5 آتلیه)

کارگاه علم اطلاعات و دانش شناسی

لابراتوار زبان

سایت اینترنت و کارگاه‌های رایانه (4 کارگاه)

و فضاهای رفاهی و فرهنگی شامل:

سالن ورزشی نرگس

سالن یاس با ظرفیت 80 نفر

خوابگاه های فاطمیه، کوثر و معصومیه

مرکز مشاوره (دانشجویی، ازدواج، خانوادگی و ...)

مرکز بهداشت و درمان

سلف‌های دانشجویی

کافه کتاب

شبستان شهید ستار یکه زارع (در دست احداث)

مجتمع رفاهی و فرهنگی خواهران

  • گروه خبری : اطلاعیه و اطلاعیه های تصویری, آموزش
  • کد خبر : 3648
کلمات کلیدی