رئیس دانشگاه قم؛
دانشگاه قم باید به قطب کرسیهای نظریهپردازی حوزه علوم انسانی و اسلامی تبدیل شود
رئیس دانشگاه قم با بیان اینکه از تعداد 8 کرسی ترویجی در دانشگاه قم به تعداد 46 کرسی ترویجی رسیدهایم، گفت: قطعا جای کرسیهای نظریهپردازی و کرسیهای نوآورانه در دانشگاه قم خالی است، دانشگاه قم باید یک قطب کرسیهای نظریهپردازی و کرسیهای نوآوری در حوزه علوم انسانی و اسلامی شود، هرچند تحقق این امر کار پر زحمتی است اما میتواند انجام شود.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر احمدحسین شریفی در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه قم که امروز 11دی ماه در سالن شهید احمدی روشن این دانشگاه برگزار شد، عنوان کرد: انتشار تعداد کتب تالیف و ترجمه شده اعضای هیات علمی دانشگاه قم توسط انتشارات دانشگاه از سال گذشته تا کنون در مقایسه به سالهای قبل رشد بسیار زیادی داشته است که ناشی از رفع مشکلات زیرساختی بوده است.
وی با بیان اینکه در حوزه انعقاد قراردادهای پژوهشی و مبالغ آنها نیز رشد قابل توجهی را تجربه کردهایم، تاکید کرد: در این حوزه واقعا جهش بسیار زیادی داشتهایم البته به این میزان راضی نبوده و نیستیم و ما اعتقاد داریم ظرفیت واقعی دانشگاه قم چهار برابر وضعیتی است که نشان داده شده است.
رئیس دانشگاه قم با اشاره به مرکز هدایت شغلی دانشگاه قم خاطرنشان کرد: یکی از وظایف مهم ما این است که دانشجویان را طوری تربیت کنیم که به عنوان نیروی فعال برای خود و جامعه خودشان مفید باشند که تحقق این امر نیاز به هدایت و راهنمایی دارد، بنابراین در این راستا مرکز هدایت شغلی دانشگاه قم تاسیس شد و در همین سال ابتدایی شروع کار توانست جزو مراکز برگزیده دانشگاهی در سطح کشور باشد که این امر مسئولیت ما را در سالهای آینده سنگین میکند.
رشد 30 درصدی تعداد نشریات دانشگاه قم
دکتر شریفی بیان کرد: دانشگاه قم یک دانشگاه بسیار پر ظرفیت است اما در حوزه اثبات و ویترین کارهای پژوهشی خود پیش از این 10 نشریه داشت اما هم اکنون این تعداد به 43 نشریه رسیده است که نشان از یک رشد 330 درصدی است، از نظر کیفی نیز باید تمام این مجلات در رتبه "الف" باشند و ما به کمتر از این رتبه قانع نیستیم، البته این امر نیاز به فراهم شدن زیرساختهای پژوهشی دارد که در معاونت پژوهشی حقیقتا برای فراهم شدن این زیرساخت ها تمام توان به کار گرفته شده است، با اینوجود همچنان از پیشنهادات همکاران در این زمینه استقبال میکنیم.
رئیس دانشگاه قم خاطرنشان کرد: یکی از نشانههای برتری دانشگاه، وجود اندیشمندان و پژوهشگران برتر آن است، ما درخواست داریم که این عزیزان راه را به دیگران نیز نشان داده و همچون خودشان در جامعه دانشگاهی تربیت و تکثیر کنند.
دکتر شریفی با اشاره به اینکه دانشگاه قم بیشتر به عنوان دانشگاه علوم انسانی شناخته میشود، گفت: در اساسنامه دانشگاه نیز براین امر تاکید شده است و مقتضای استان قم نیز همین است، بنابراین دانشگاه قم در دانشمندان پراستناد علوم انسانی در کشور باید بی رقیب باشد، این موضوع پیش از این عملیاتی نشده بود اما هم اکنون 6 پژوهشگر پراستناد از دانشگاه قم معرفی و انتخاب شدند، انتظار ما این است که تعداد این افراد در سال های آینده رشد بالایی داشته باشد.
رئیس دانشگاه قم با اشاره به کرسی های ترویجی دانشگاه قم بیان کرد: از 8 کرسی ترویجی به تعداد 46 کرسی ترویجی رسیدهایم، اما قطعا جای کرسیهای نظریهپردازی و کرسیهای نوآورانه در دانشگاه قم خالی است، دانشگاه قم باید یک قطب کرسیهای نظریهپردازی و کرسی های نوآوری در حوزه علوم انسانی و اسلامی شود، هرچند تحقق این امر کار پر زحمتی است اما میتواند انجام شود.
رشد 400 درصدی جذب رتبههای برتر کنکور سراسری به دانشگاه قم
وی با اشاره به جذب رتبههای برتر کنکور سراسری به تحصیل در دانشگاه قم عنوان کرد: پیش از این یکی از نقاط ضعف این بود که رتبههای برتر کنکور خیلی کم در دانشگاه قم تحصیل میکردند که این امر دلایل متعددی داشت، یکی از این دلایل عدم معرفی کافی دانشگاه قم بود، طبق تلاش های انجام شده به ویژه توسط روابط عمومی دانشگاه قم در این زمینه رشد 400 درصدی داشته ایم که البته هنوز هم به این میزان نباید بسنده کرد و راضی بود.
دکتر شریفی ادامه داد: یکی از مشکلات ما در این زمینه این است که دانشجویان برتر ارشد و دکتری کمتر در دانشگاه قم به ادامه تحصیل میپردازند، درصورتی که امکانات رفاهی، آموزشی و پژوهشی در دانشگاه قم به این دانشجویان در این مقاطع ارائه میشود که در دانشگاههای دیگر نیست اما مشکل ما این است که نتوانسته ایم این امکانات را معرفی کنیم.
رئیس دانشگاه قم تاکید کرد: کار بزرگی که در دانشگاه قم انجام گرفت طراحی داشبور مدیریتی دانشگاه قم است، نفرات برتر دانشگاه قم در حوزه پژوهشی هم اکنون براساس همین داشبورد معرفی و اعلام شده است، حضور و غیاب دانشجویان در دانشگاه قم، در خوابگاه ها و اموری از این قبیل همگی در داشبورد مدیریتی دانشگاه قابل دسترسی و رویت است.
دکتر شریفی در پایان تاکید کرد: در دانشگاه قم استاد یا همکار بازنشسته به معنای قطع ارتباط او با دانشگاه نداریم، به این معنا که دانشگاه خانه آن ها است و مشتاقیم تا از تجربیات همه این اساتید در دانشگاه قم حتی پس از قطع ارتباط مدیریتی آنها یا به اصطلاح بازنشستگی استفاده کنیم.
نظر دهید