معاون اداری و مالی دانشگاه قم؛
دانشگاهها باید برنامه مشخص برای آموزش دانشجویان به عنوان مسئولین آینده کشور داشته باشند
معاون اداری و مالی دانشگاه قم با تاکید بر اهمیت دانشگاهها در تربیت دانشجویان به عنوان مسئولین آینده کشور، گفت: لازم است برنامه مدون و منظمی برای آموزش و توانمندسازی دانشجویان در این راستا داشته باشیم؛ مفهوم این برنامه در یک عبارت این است که ما باید برای دانشجو از روزی که وارد دانشگاه میشود تا روز فارغالتحصیلیاش، طراحی آموزشی کرده باشیم.
دکتر محمد شربتی در گفتوگو با واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم عنوان کرد: پس از انقلاب اسلامی، دشمنان انقلاب که از ترور شخصیتها و عملیاتهای نظامی و جنگ تحمیلی و اتفاقاتی از جنس جنگ سخت ناامید شده بودند، به سراغ طراحی جنگ نرم با هدف استحاله از درون روی آوردند، در پروژه جنگ نرم، نهاد دانشگاه به عنوان محفلی که محل اجتماع نخبگان و جوانان هر جامعه قرار دارد، به عنوان یکی از اهداف اصلی ترسیم شد.
وی تصریح کرد: در این طراحی، یکی از کارکرد های نهاد دانشگاه ، آموزش و توانمندسازی دانشجویان مستعد در خارج از کشور تعریف شد، لذا پروژه های مختلفی با پوشش فرصت های مطالعاتی، طرح های تحقیقاتی، بورسیه های تحصیلی و ... توسط بنیادها و نهادهای بلوک غرب که تحت حمایت نهادهای سیاسی و امنیتی فعالیت میکردند، طراحی و اجرا شد.
معاون اداری و مالی دانشگاه قم بیان کرد: این اقدام منجر به آن شد که دشمن با استحاله اذهان جوانان و نخبگان، بتواند سیاست های مدنظر خود را در وجود آن ها نهادینه کند، طبعا جوانان و نخبگان امروز، کارگزاران و تصمیم گیرندگان فردا هستند، با این تدبیر دشمن بدون شلیک یک گلوله توانست برخی سیاست های مدنظر خود را در داخل کشور اجرایی کند؛ بنابراین این نکته قابل توجه است که شدت و دامنه تخریب بواسطه جنگ نرم و استفاده از نهاد دانشگاه جهت تربیت کارگزاران، به مراتب تاثیرات مخرب تری نسبت به جنگ سخت و موارد مشابه دارد.
فرآورده دانشگاه جمهوری اسلامی مطابق با بیان رهبر معظم انقلاب باید به نحو قاعده شهید چمران ها باشد
دکتر شربتی تاکید کرد: هماکنون افراد جامعه در مسائل مختلف، به دنبال نظر و سخن جامعه دانشگاهی هستند و حرف او را میپذیرند، وقتی ما میتوانیم تا این حد تاثیرگذار باشیم، پس چرا نباید برای این موضوع برنامهریزی داشتهباشیم، صرف اینکه یک تدریسی در دانشگاه انجام شود و کارمندان کارهای معمول را انجام داده و بروند، و خروجی دانشگاه و دانشجویان اهمیتی نداشته باشد، صحیح نیست؛ چراکه همین دانشجویان امروز، مسئولین آینده کشور هستند.
وی ادامه داد: متاسفانه ما برنامه مدون و منظمی برای آموزش و توانمندسازی دانشجویان نداریم. مفهوم این برنامه در یک عبارت این است که ما باید برای دانشجو از روزی که وارد دانشگاه میشود تا روز فارغ التحصیلی اش، طراحی آموزشی کرده باشیم، این طراحی باید علاوه بر عرصه علمی و تحصیلی، در ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تعریف گردد.
معاون اداری و مالی دانشگاه قم خاطرنشان کرد: ما باید برای جوانانی که به دانشگاهها میآیند برنامه صحیحی داشته باشیم، خوشبختانه دانشگاههای ما به لحاظ علمی و امکانات آنقدر پیشرفت داشتهاند که نیازی به بورسهای خارجی نداشته باشیم، اما آیا برای فرهنگ و اقتصاد آنها نیز برنامهای داریم؟!
وی در پایان بیان کرد: در حوزه دانشگاهها وظیفه ما فراتر از این چیزی است که هماکنون انجام میدهیم، باید در این خصوص هماندیشی و برنامهریزی مناسبی انجام شود و محوریت آن هم چیزی بهتر از سخنان مقام معظم رهبری در این خصوص نیست. خروجی و فرآورده دانشگاه جمهوری اسلامی نه به نحو استثنا بلکه به قاعده باید شهید چمران ها باشد.
نظر دهید