مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت:
فعالیت ۲هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در استان قم/ واحدهای تولیدی، تشنه سرمایهگذار هستند
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قم با بیان اینکه ۲هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در استان قم فعالیت میکنند، گفت: متاسفانه در سالیان گذشته، به جهت سیاستهای انقباضی که بانک مرکزی اتخاذ کردهاست، به شدت نسبت به پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی مقاومت کردهاست و واحدهای تولیدی چه آنهایی که در حال تولید هستند یا در حال ساخت هستند به شدت تشنه سرمایهگذاری هستند.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر اکبر ابدالی در «سلسله نشستهای در میدان الزامات/ چالشهای سرمایه گذاری برای تولید» که دوشنبه ۱۸ فروردین در سالن شهید صدر دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه قم برگزار شد، بیان کرد: شعار سال ۱۴۰۴ در زنجیرهی شعارهای سالهای گذشته و در چهارچوب اقتصاد مقاومتی قرار دارد، همان سیاستی که امروز مورد مطالعه اندیشکدههای غربی است.
وی افزود: تحریمها قطعا برای ما هزینه دارد، اما اقتصاد مقاومتی موجب شدهاست تا همین کشورهای غربی نه صراحتا بلکه در لفافه، به شکست تحریمها در ایران اذعان کنند.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گفت: متاسفانه در سالیان گذشته، به جهت سیاستهای انقباضی که بانک مرکزی اتخاذ کردهاست، به شدت نسبت به پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی مقاومت کردهاست و واحدهای تولیدی چه آنهایی که در حال تولید هستند یا در حال ساخت هستند به شدت تشنه سرمایهگذاری هستند، بنابراین انتخاب شعار امسال توسط رهبر معظم انقلاب بسیار بجا بودهاست.
دکتر ابدالی خاطر نشان کرد: استان قم از نظر توسعه کمی صنعتی در سنوات گذشته پیشرفت خیلی خوبی داشته است، هماکنون ۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در استان داریم، سرمایه در گردش و نقدینگی یکی از مشکلات مهم این واحدها است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: برخی معتقدند سرمایهگذاری برای تولید تا زمانی که تورم برطرف نشود، امکان پذیر نیست اما اتفاقا همین سرمایهگذاری برای تولید، مشکل تورم را حل میکند، ما در دل همین تورم، سال گذشته در استان قم ۲۱۶ پروانه بهرهبرداری صنعتی جدید با سرمایهگذاری ۱۳ همت و ظرفیت اشتغال ۱۱ هزار نفر صادر کردهایم.
وی اضافه کرد: درست است که تحریم یک هزینه برای اقتصاد و صنعت دارد، اما منفعت نیز دارد، بسیاری از کالاهایی که به دلیل تحریم وارد کشور نشد، بسیاری از کارخانهها اقدام به تولید این محصولات در داخل کشور کردند، از جمله لوازم خانگی که امروز استان قم یکی از قطبهای تولید لوازم خانگی در کشور است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت در رابطه با چالشهای بخش تولید گفت: بازارهای غیرمولد یکی از این چالشها است، دولت باید تمام مسیرهای غیرتولید را سوددهی آن را کم کند، که متاسفانه هماکنون این طور نیست، چالش انرژی نیز یکی دیگر از این مشکلات است که با اقداماتی که در استانداری در حال انجام است، امیدواریم این ناترازی برطرف شود.
دکتر ابدالی تاکید کرد: در بسیاری از واحدهای تولیدی استان قم، ما کمبود نیروی کار داریم، چه کارگر ساده و چه نیروی فنی و مهندسی؛ استان قم پنجمین استان مهاجرپذیر کشور در دهه ۹۰ شمسی بوده است که این امر موجب یک عدم توازن در کشور میشود و حاشیه کشور از نیروی کار فعال خالی میشود؛ بنابراین توازن سرمایهگذاری در کشور باید توسط دولت با ابزارهایی همچون زمین، تخفیفهای مالیاتی و ... برقرار شود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان قم در پایان بیان کرد: علی رغم تمام مشکلاتی که وجود دارد، اگر مسیر تولید درست پیش برده شود، روند رو به رشدی دارد، البته شکست هم در تولید وجود دارد اما بسیار کم است؛ به هرحال دولت بازارهای غیرمولد را باید کنترل کند تا تولید تقویت شود.
نظر دهید