نشست برنامهریزی اجرای شعار سال با حضور مسئولین استانی در دانشگاه قم برگزار شد
نشست برنامهریزی اجرای شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» با حضور مسئولین استانی و جمعی از مسئولین دانشگاه قم در سالن حکمت این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، نشست برنامهریزی اجرای شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» با حضور مدیر کل اقتصاد و دارایی استان، رئیس سازمان مدیریت استان، مسئولین دانشگاه، معاونین و روسای دانشکدهها، نمایندگان تشکلهای دانشجویی و نمایندگان کانونها و انجمنهای دانشجویی، یکشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ در تالار حکمت دانشگاه قم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی رئیس دانشگاه قم در این نشست عنوان کرد: دانشگاه قم درحالحاضر در حوزههای مختلف و در سطح ملی و بینالمللی در حال پیشرفت است و آمار بهوضوح این مسائل را نشان میدهد که در برخی حوزهها در ۲ سال اخیر ما جزو بهترین دانشگاهها بودهایم.
وی بیان کرد: سرمایهگذاری برای تولید نیاز به فرهنگسازی دارد و با توجه به التهابات حوزه طلا و دلار ما باید فرهنگ تولید و اخلاق تولید و مسائلی از این قبیل را در دانشکدههای مختلف مطرح کرده و مورد بررسی قرار دهیم و خدمات عمومی دراینراستا داشته باشیم، برگزاری دورههای مدون هدفمند، ارائه راهکارهای عملی برای تسهیل سرمایهگذاری تولید محور، ورود معاونت پژوهش و دانشکدهها برای تبیین نظری شعار سال از طریق برگزاری همایشهای ملی و نشست های مستمر و هدفمند در این راستا کارگشا است.
همچنین در این جلسه، دکتر شربتی معاون اداری و مالی دانشگاه قم نیز بیان کرد: عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم همان چیزی که وظیفه ماست در خصوص شعار پر مفهوم امسال محقق کنیم، تشکیل دبیرخانه برای تحقق این شعار در جامعه دانشگاهی بسیار ضروری است لذا از زمانیکه موضوع شعار سال مطرح شد، مسائلی هم در این خصوص توسط اقتصاددانان و سرمایهگذاران خارجی مطرح شد که ما برای تولید نیاز به سرمایهگذاری داریم اما سرمایه نداریم.
وی افزود: مقام معظم رهبری سالهای سال است که مطرح کردند سرمایههای کوچک را باید جدی بگیریم؛ اما مشکل جامعه در حال حاضر این است که صنایع بزرگ را رشد میدهیم و به صنایع کوچک اهمیت نمیدهیم و بیشتر بستر رشد صنایع بزرگ را فراهم میسازیم؛ پس ما در جامعه دانشگاهی باید به سمتی برویم که بتوانیم این سرمایههای ریز و خرد را جمعآوری کنیم و آنها را رشد دهیم؛ تربیتی که جامعه دانشگاهی میتواند انجام دهد پرورش نیروی متخصص و شرکت دانشگاهی است تا خروجی آن به چیزی تبدیل شود که جامعه و استان به آن بهطور جدی نیاز دارد.
معاون اداری و مالی دانشگاه قم تصریح کرد: باید ۶ کارگروه پساز این جلسه تشکیل شود و جمعبندی تا ماه آینده صورت گیرد تا در جلسه بعدی بتوانیم تحت عنوان یک برنامه جامع مشخص پیشروی داشته باشیم و به سمت عملیاتی سازی شعار سال برویم.
در ادامه این نشست حضار و اساتید حاضر در جلسه به ارائه پیشنهادات خود پرداختند، دکتر جواهری عضو هیئت علمی دانشگاه قم پیشنهادات عملیاتی در محور برش سهم دانشگاه از شعار سال را مطرح کرد که عبارتند از: برنامه دانشآموخته تولید آفرین با تأکید بر مهارتهای تولید آفرین بازار مثل تأسیس مدرسه تولید و مهارت و غیره، واگذاری درس عمومی کارآفرینی به دانشکده علوم اقتصادی و اداری، تأکید بیشتر بر ارتباطات پروژهها با نیازهای بازار، در نظر گرفتن تشویقیهای و حمایتهای مالی برای اساتید و دانشجویان، ایجاد نظام انگیزشی برای اساتید تولیدگرا، راهاندازی مرکز تسهیلگری تجاریسازی دانش، راهاندازی صندوق سرمایهگذاری مشترک در دانشگاه، راهاندازی مرکز توسعه خدمات بازرگانی ایران در محل دانشگاه قم با حضور اتاق بازرگانی استان و یا کشور.
دکتر ملکی نیز اقتصاد جهانی را در این شرایط بسیار متفاوت نسبت به ۲۰ سال گذشته دانسته و نمونه بارز آن را رشد انس جهانی عنوان کرد که این تهدیدی برای تمام جهان است. همچنین تأمین مالی اقتصاد ایران را بانک محور دانسته و عنوان کرد بانکها توانایی کارشناسی ضعیفی دارند و بههمین خاطر از طرحهای جدید حمایت تسهیلاتی نمیکنند. وی همچین مقاومسازی اقتصاد را مطرح کرد که بر دو عامل تنوع و کوچکسازی استوار است.
دکتر سعید فراهانیفرد رئیس دانشکده اقتصاد و علوم اداری نیز به ارائه پیشنهادات خود در این زمینه پرداخت و گفت: مجموعه سخنان مقام معظم رهبری در تمام این سالها نشاندهنده اهمیت ایشان به مبحث اقتصاد و اقتصاد مقاومتی است، حمایت و مانع زدایی دو مسئله مهمی است که رهبر معظم انقلاب به آن تاکید داشتند، اما آنطور که باید به آنها توجه نشد، در صورتیکه توجه به یکی از این موارد همچون مانعزدایی بسیاری از مشکلات را در اقتصاد و تولید حل میکرد.
وی افزود: باید تلاش شود تا سوداگری در کشور بهجای سودآوری، هزینه داشتهباشد، ما در واقع باید یک نگاه جدیدی را در مسئولین ایجاد کنیم در این صورت است که بسیاری از مسائل حل میشود.
همچنین افراد حاضر در این جلسه، به بیان مشکلات شرکتهای فناور پرداختند؛ مشکلات مالی، نیاز به سرمایهگذار، فرایندهای پیچیده اداری جهت کسب مجوز، از جمله مواردی بود که به عنوان مسائل و مشکلات پیشروی این شرکتها مطرح شد.
نظر دهید